Solution in certification

Sertifikacija sistema upravljanja bezbednošču informacija na osnovu standarda ISO/IEC 27001

Sertifikacija sistema upravljanja bezbednošču informacija na osnovu standarda ISO/IEC 27001

U modernom društvu, informacija je postala najvredniji kapital organizacije i na taj način predstavlja najkritičniju stratešku tačku poslovanja. ISO / IEC 27001 daje okvir koji je neohodan za stvaranje sigurnosnog sistema sa ciljem upravljanja bezbednošću informacija, a time i bezbednošću cele organizacije.

Information Security Management System – ISMS je međunarodni standard čiji je osnovni cilj informaciona zaštita preduzeća, kako tehničkih mera (lozinke, prava pristupa, programskog šifrovanja), tako i administrativnih (sigurnosne politike, pravilnika, procedura),kao i fizičkih (fizičke kontrole pristupa, zaštita prostorija, video nadzor).

ISMS je namenjen i značajan za bankarske i finansijske institucije, ekonomski i IT sektor, javne i privatne organizacije kako bi smanjili svoje troškove, ispunili specifične zahteve i osigurali sopstvenu strategiju bezbednosti poslovanja.

Dobijanje međunarodnog sertifikata organizacija unapređuje poverljivost, integritet i pristup informacijama, sopstvenim i klijentovim, uzimajući u obzir sve bezbednosne rizike poslovanja.