Solution in certification

Žalbe/prigovori

Ukoliko želite da podnesete žalbu/prigovor protiv CERTOP CO DOO KANJIŽA (u daljem tekstu CERTOP), potrebno je da uložite u roku od 15 dana od prijema odluke protiv koje se izjavljuje žalba/prigovor, u pisanoj formi, direktoru za sertifikaciju. Ukoliko se odnosi na direktora za sertifikaciju, žalbu/prigovor je potrebno adresirati na izvršnog direktora CERTOP-a.

Dospela žalba/prigovor se registruje i zavodi, zatim se pokreće procedura preispitivanja predmeta žalbe/prigovora. Rok za rešavanja je 60 dana od dana prijema.

Prilikom svakog podnošenja žalbe/prigovora organizacije sertifikovane od strane CERTOP-a, obavlja se preispitivanje rezultata svake ranije izvršene provere kod podnosioca žalbe/prigovora, kako bi se utvrdili rezultati.

Proces preispitivanja obaviće se shodno sistemu menadžmenta CERTOP-a, a shodno tome svaki dokument i informacija podleže zaštiti poslovne tajne.

Preispitivanje žalbe/prigovora i donošenje odluke na osnovu objektivnih dokaza, kao i saopštavanje rezultata odluke vršiće lica koja nisu bila povezana, niti su, u trenutku podnošenja žalbe/prigovora i donošenja odluke, bili upoznati sa događajem koji je predmet istrage.

Nakon zaključivanja ispitivanja, podnosilac žalbe/prigovora dobija pismeno obaveštenje o rezultatu, nakon čega se inicira pisani sporazum o tome da li da predmet i rešenje žalbe/prigovora objave, ako da, u kojoj formi i u kakvom obimu. Objavljivanje treba da se realizuje u roku od 30 dana od dana zaključivanja.

 

images/2024_uskrs.png
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.